A Nyelviskolák Szakmai Egyesületének (NYESZE) tagja vagyunk 2000-tõl. 2006 decemberében a NYESZE által ajánlott és minõsített nyelviskola kimagasló címet kaptuk meg. Az alapos szakmai ellenõrzés alatt iskolánkban  vizsgálták az oktatás minõségét, az infrastuktúrát, az iskola szakmai irányítását, az ügyfélszolgálat mûködését és a hallgatókkal kapcsolatos adminisztratív nyilvántartást. Az átvilágítás végén a nagy múltú szervezet a Big Ben Nyelviskolát „Minõsített és ajánlott nyelviskolának” nyilvánította. A minõsítés és a jövõbeni rendszeres szakmai felügyelet garantálja hallgatóink számára, hogy nálunk magas színvonalon dolgozó oktatókkal, hatékony képzési módszerekkel, hozzáértõ szakmai irányítással, pontos és korrekt tájékoztatással és kulturált körülményekkel találkoznak.
A Nyelviskolák Szakmai Egyesületének döntése azt is jelenti, hogy a Big Ben Nyelviskola rendelkezik valamennyi megszerezhetõ felnõttképzési, nyelvoktatási és nyelvvizsgáztatási akkreditációval illetve minõsítéssel.
Akkreditált Felnõttképzési Intézmény a Big Ben Nyelviskola

A Big Ben Nyelviskola 2004-ban szerezte meg a felnõttképzési szakma egyik legrangosabb elismerésének számító „Akkreditált Felnõttképzési Intézmény” címet. A Felnõttképzési Akkreditációs Testület szakemberei megvizsgálták iskolánk minõségirányítási rendszerét, oktatási szerkezetét, ügyfélszolgálati munkánkat és úgy döntöttek, hogy a Big Ben Nyelviskola viselheti az „Akkreditált Felnõttképzési Intézmény” címet.

A Felnõttképzési Akkreditáló Testület által iskolánk az országban elsõk között szerzett programakkreditációt A nyelvi képzés áfaköteles tevékenység alá tartozik, de az akkreditált képzési programok áfamentességet élveznek. Ezért tartjuk fontosnak hogy programjaink akkreditáltak legyenek, így egyrészt garantált a magas minõségi képzés, másrészt áfamenetes nyelvi képzést tudunk nyújtani, így tandíjaink nem nõnek a jövõben sem a 20%-os általános forgalmi adóval. Angol, német, olasz és spanyol képzési programjaink akkreditáltak.